Slik virker det

Fornebu Lastesykkel er elsykler med lasterom foran – perfekt når du trenger å frakte litt mer, litt lenger.

Dette er et pilotprosjekt, vi håper du vil lære sammen med oss!


Start med å laste ned appen

Last ned appen Fornebu Lastesykkel for Android eller iPhone, og legg til ditt betalingskort. Har du iPhone er du først nødt til å laste ned appen TestFlight for å få tilgang til appen Fornebu Lastesykkel.

Finn en latesykkel

I appen kan du se om det er ledige sykler på stasjonen ved siden av hovedinngangen til Fornebu S. De kan låses opp fra 08:00 til 21:00.

Lås opp

Trykk «lås opp» i appen når du er i nærheten av stasjonen. Du kan velge hvilken sykkel du vil ha av de som er tilgjengelige ved å trykke på navnet i appen. Les instruksjonene på veggen tilhørende din sykkel for å starte den.

Sykle i vei og ta eventuelt en pause

Du ønsker kanskje å stoppe mens du er på tur. Da kan du trykke på pause i appen, for så å låse sykkelen fysisk ved å benytte bøylen. Å pause turen gir deg muligheten til å låse sykkelen i seg selv, så den er trygg mens du er borte fra den. Men vær obs på at du er fremdeles ansvarlig for sykkelen når den er på pause, og du betaler fremdeles per minutt. Bruk appen til å låse opp sykkelen igjen når du er klar til å dra videre.

Returner og lås sykkelen

Sett sykkelen fra deg på angitt plass innen 21:00. Lås sykkelen i appen og fysisk ved å benytte bøylen. Baklyset på sykkelen vil lyse grønt, og sykkelen vil spille en lyd som bekreftelse. Du får også kvittering på at sykkelen er levert i appen. Skru så av computeren/batteriet på selve sykkelen.